Passion för vinnande bilder

 

Vi är mästare på sport

Vi fångar ögonblicken som engagerar och väcker känslor. Bildbyrån har den bredaste sportbevakningen i Skandinavien och bevakar de största internationella sportevenemangen. Sedan 1953 har vi bidragit till att definiera idrottens viktigaste händelser och främsta personligheter.

Showcase

Våra kunder är allt från globala varumärken och Sveriges största mediehus till lokala aktörer inom idrott. Vårt engagemang och kreativitet förblir alltid på topp, oavsett hur stor eller liten kunden är.

Bli kund hos Bildbyrån

Vi jobbar snabbt och effektivt, och inser att en ny mediavärld kräver nya metoder. Bli kund redan idag för att tillsammans med oss forma framtidens sportbevakning.
 
Vilken slags bildanvändare är du?

 

 

Att använda bilder i kommersiellt syfte

Tack vare vårt långa och nära samarbete med idrottsvärlden har vi de rätta kontakterna för att hjälpa er med kommersiella fotograferingar. Vi utför inte bara uppdrag åt er utan ställer hela vårt bildarkiv med miljontals bilder till ert förfogande. Med personlig service och kunskap gör vi allt för att få fram bilden som ger just den känslan ni vill förmedla. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er för att berätta mer.

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig snart!

Att använda bilder i redaktionellt syfte

Vi har anpassat vår verksamhet efter det nya medielandskapet.

Förutom stillbilder, livebilder och rörliga bilder direkt från matcharenan så finns hela vårt bildarkiv med miljontals sportbilder till ert förfogande. Ikoniska sportbilder från historiska idrottshändelser blandat med bilder från de senaste idrottsevenemangen gör nyhetsrapporteringen komplett. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er för att berätta mer.

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig snart!

Att använda bilder på dig själv

Segerbilden på väggen ovanför soffan? Eller bilder från dagens match att posta på Instagram, Facebook eller Twitter? I vårt arkiv finns miljontals sportbilder. Chansen är stor att du som utövare finns på någon av dem. Atletkontot ger dig på ett enkelt sätt tillgång till samtliga bilder på dig själv från alla dina år i sportens värld. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att berätta mer.

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig snart!

Att använda bilder som privatperson

På Idolbild.se kan du som privatperson köpa bilder printade på fotopapper av högsta kvalitet, tagna av Bildbyråns prisbelönta fotografer. Här hittar du sportbilder från SHL, Allsvenskan, fotbollslandslaget, sportlegendarer och mycket mer.

Köp printar på Idolbild.se!

Våra fotografer

Våra fotografer är flerfaldigt prisbelönta internationellt och nationellt för visade kvaliteter inom bildjournalistik. De ackompanjeras av över 50 av Sveriges bästa frilansfotografer.


Övrig kontakt

Nedan hittar du all kontaktinformation du kan tänkas behöva. Klicka på förstoringsglasen för att se respektive kontor på en karta.

Niklas Larsson VD 076–308 10 08
Lars Folkesson Säljare 070-549 32 49
Peter Almgren Koordinator 070-559 33 25
Fredrik Lindahl Bildtekniker 0451-810 10
Bildredaktör 0451-810 11
Frågor om bildsystemet?
Generella frågor 0451-810 10

Post

Torsgatan 3A
411 04 Göteborg
Sverige

Våra kontor

1953 till 2024 – and counting

Vi fångar ögonblicken som man minns och pratar om. Som känns i magen. Bildbyrån producerar sportmedia av världsklass – då, nu och i framtiden.
 

En komplett partner för sportmedia

Bildbyrån kan sporten från insidan. Våra professionella och engagerade medarbetare är grunden till vår framgång.

Under vår långa historia har vi byggt upp ett unikt förtroende hos de främsta idrottsutövarna, aktörerna och förbunden. Därför är vi alltid på rätt plats, vid rätt tid för att hitta vinkeln som väcker människors nyfikenhet.

När du anlitar oss förstår vi vad som krävs för att genomföra uppdraget på bästa sätt. Vi löser allt – idé, genomförande, teknik, leverans. Och vi älskar att göra det lilla extra för att berätta oförglömliga historier.

Vi omfamnar ny teknik och levererar stillbild direkt från kameran, video live via live-U och producerar videomagasin. Våra bildredaktörer hjälper dig att hitta de bästa bilderna för ditt ändamål, vare sig det är för kommersiellt eller redaktionellt syfte.

I vårt arkiv av sportbilder – det största i Skandinavien – finns exklusiva bilder från över 60 år av idrottshistoria. Det fyller vi på varje dag, dygnet runt, året om med bilder från våra egna prisbelönta fotografer, de bästa frilansfotograferna och ett världsomfattande nätverk av internationella bildbyråer.

Bildbyrån har kontor i Stockholm, Oslo, Göteborg, Lund, Hässleholm, Sundsvall och Luleå.